ΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΑΝΟΣ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΟΥ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΟΥ welcome

Συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού έργου του ιατρού Ιωάννη Δ. Κυριαζάνου

Ο Γιάννης ΚΥΡΙΑΖΑΝΟΣ γεννήθηκε στον Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Σαν στρατιωτικός Γιατρός αποφοίτησε παράλληλα και από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, συνεχίζοντας την δράση του στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής του στην Γενική Χειρουργική θήτευσε στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, στην Γ’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός καθώς και στο Service Medico-Chirurgical de Gastroenterologie et d’ Hepatopancreatologie, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Erasme των Βρυξελλών (ULB, Universite Libre de Bruxelles), στο Βέλγιο.

Ακολούθησε μια 5ετής θητεία σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Εξωτερικού κύρια προσανατολισμένη στην Ογκολογική Χειρουργική του Πεπτικού. Θήτευσε σαν Clinical και Research Fellow, στην Β΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Izumo, στο τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας Ανώτερου Πεπτικού και Χειρουργικής Ήπατος - Χοληφόρων – Παγκρέατος στην Ιαπωνία (Shimane Medical University) κοντά στον καθηγητή Naofumi Nagasue. Η ενασχόλησή του με την χειρουργική ογκολογία πεπτικού συνεχίστηκε με την λήψη διδακτορικού διπλώματος (PhD) από την Β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «έκφραση και προγνωστική σημασία της δεσμευτικής του Ca++πρωτεΐνηςS100A2, στο πλακώδες καρκίνωμα του οισοφάγου»

Η εξειδίκευσή του στην Χειρουργική ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος ξεκίνησε στο τμήμα Χειρουργικής Ήπατος - Χοληφόρων – Παγκρέατος του Imperial College (Hammersmith campus) του Λονδίνου στην Μεγάλη Βρετανία, κοντά στον καθηγητή Nagy Habib, και συνεχίστηκε στο τμήμα Χειρουργικής Ήπατος - Χοληφόρων – Παγκρέατος του Service de Chirurgie et Transplantation Abdominal του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Βρυξελλών Saint-Luc, στο Βέλγιο υπό την διεύθυνση του καθηγητή J.F.Gigot, καθώς και στο τμήμα Χειρουργικής Ήπατος - Χοληφόρων – Παγκρέατος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Southampton, στην Μεγάλη Βρετανία, κοντά στον καθηγητή Colin Johnson. Η σχέση του με το Κέντρο Χειρουργικής Ήπατος – Χοληφόρων του Νοσοκομείου Paul Brousse του Παρισιού στην Γαλλία, υπό την εποπτεία του καθηγητή Rene Adam, του απέφερε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Δίπλωμα στο πεδίο των « Ογκο-χειρουργικών τακτικών στην αντιμετώπιση των όγκων Ήπατος - Χοληφόρων – Παγκρέατος».

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master of Science, MSc) στη Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων – Παγκρέατος από την Δ΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα «Πειραματική ξενο-μεταμόσχευση Ηπατοκυττάρων». Σαν Επιστημονικός Συνεργάτης της Δ΄ Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετεκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική Ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικό» υπό την Διεύθυνση του καθηγητού Κ. Βασίλη Σμυρνιώτη.

Στον τομέα της αντιμετώπισης των κακοηθειών της περιτοναϊκής κοιλότητας (peritoneal surface malignancies – περιτοναϊκή καρκινωμάτωση) με την χρήση Κυτταρομειωτικής Χειρουργικής και Υπέρθερμης Ενδοπεριτοναϊκής Χημειοθεραπείας (HIPEC) μετεκπαιδεύθηκε στο “L'institut de cancérologie Gustave Roussy” στο Παρίσι, Γαλλία και στο Uppsala Peritoneal Carcinomatosis Center, Uppsala University Hospital στην Ουψάλα, Σουηδία παρακολουθώντας τα αντίστοιχα προγράμματα (Peritoneal surface malignancy programs). Σαν Επιστημονικός Συνεργάτης της Ά Χειρουργικής κλινικής του Ε.Α.Ν.Π «Μεταξά» συνέχισε την εκπαίδευσή του στον τομέα της αντιμετώπισης των κακοηθειών της περιτοναϊκής κοιλότητας υπό την εποπτεία του Δντού του Α΄ Χειρουργικού τμήματος κ Ιωάννη Σπηλιώτη. Ακολούθησε 17μήνη εκπαιδευτική φοίτηση στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης (The European program) εκ μέρους του European School Of Peritoneal Surface Oncology, European Society Of Surgical Oncology ESSO στην αντιμετώπιση της περιτοναϊκής κακοήθειας με την χρήση της κυτταρομειωτικής χειρουργικής και της διεγχειρητικής υπέρθερμης ενδοπεριτοναϊκής χημειοθεραπείας (HIPEC), Mar 2016- Aug 2017 με αποτέλεσμα την επιτυχή ολοκλήρωση και την λήψη του Ευρωπαϊκού τίτλου πιστοποίησης στην αντιμετώπιση της περιτοναϊκής κακοήθειας καρκινωμάτωσης στην European Certification of Peritoneal Surface Oncology Genk Belgium τον Οκτώβριο 2017. Με σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά καθώς και παρουσιάσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, εξακολουθεί να απασχολείται με την χειρουργική Ογκολογία, τόσο ιδιωτικά όσο και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών από την θέση του Διευθυντού της Α΄ Χειρουργικής κλινικής

Μάθετε Περισσότερα PDF »